Βίδες με σολομό και αρακά
Υγιεινή και θρεπτική μακαρονάδα με πεντανόστιμη γεύση.
ΥΛΙΚΑ
300 γρ. σολομό
500 γρ. ζυμαρικά βίδες
200 γρ. αρακά προβρασμένο
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml νερό, από το βράσιμο των ζυμαρικών
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Ξύσμα lime, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε σε ένα ταψί το σολομό, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, και τον ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το σολομό να κρυώσει ελαφρώς και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μόλις βράσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τις βίδες, τον αρακά, το νερό από το βράσιμο και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το σολομό, τον άνηθο, το ξύσμα lime, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
tip: Κρατάμε λίγο νερό από τα μακαρόνια για να δέσει η σάλτσα.
Συνταγή giorgostsoulis.com