ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΕιδήσειςΕπικαιρότηταΥγεία

WSJ: Johnson & Johnson και AstraZeneca παραδέχονται και επίσημα πως τα εμβόλια τους προκαλούν θρομβώσεις

WSJ: Johnson & Johnson και AstraZeneca παραδέχονται και επίσημα πως τα εμβόλια τους προκαλούν θρομβώσεις

AstraZeneca και Johnson & Johnson παραδέχονται πως τα εμβόλια τους προκαλούν θρομβώσεις και τώρα ετοιμάζουν «διορθώσεις», εμβόλια με τα οποία η Ελλάδα έχει εμβολιάσει χιλιάδες πολίτες και ουσιαστικά τα έχει κάνει υποχρεωτικά για τον πληθυσμό, είτε άμεσα (υγειονομικούς κτλ.), είτε έμμεσα (με απαγορεύσεις για τους ανεμβολίαστους). 

 

Οι έρευνες των AstraZeneca και Johnson & Johnson, μαζί με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αλλά και επιστήμονες ως εξωτερικούς συνεργάτες, έχουν ξεκινήσει έρευνες σε πρώιμο στάδιο για το ενδεχόμενο αλλαγών στα εμβόλιά τους, οι οποίες θα μπορούσαν να μειώσουν ή ακόμη και να εξαφανίσουν τον κίνδυνο σοβαρών θρομβώσεων που έχουν συνδεθεί με τα σκευάσματα, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους κοντά στη διαδικασία.  

Ταχέως αναπτυσσόμενες έρευνες σχετικά με το πως σχηματίζονται οι θρόμβοι ενισχύουν τις ελπίδες για τον εντοπισμό της αιτίας (που προκαλεί τις θρομβώσεις) και πιθανώς να τροποποιήσει το εμβόλιο της AstraZeneca έως τον άλλο χρόνο σύμφωνα με τους ανθρώπους που μίλησαν στη Wall Street Journal. «Είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε εάν μπορούν να τροποποιηθούν τα εμβόλια και αν αυτό θα είχε νόημα από εμπορική άποψη», προσθέτουν οι ίδιοι.

 

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson δήλωσε ότι η εταιρεία υποστηρίζει τη «συνεχή έρευνα και ανάλυση καθώς συνεργαζόμαστε με ειδικούς και παγκόσμιες υγειονομικές αρχές».

 

Η AstraZeneca ανέφερε ότι «συνεργάζεται ενεργά με τις ρυθμιστικές αρχές και την επιστημονική κοινότητα για να κατανοήσει αυτά τα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά θρομβώσεων, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που μπορούν να οδηγήσουν στην έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση με την κατάλληλη θεραπεία».

Εκτός από τα επιστημονικά εμπόδια, οι τροποποιήσεις ενδέχεται να απαιτήσουν αλλαγές στα δικαιώματα ιδιοκτησίας ή στις εγκρίσεις. Ωστόσο, η άνευ προηγουμένου κλίμακα της πανδημίας και ο επείγων χαρακτήρας της διάθεσης εμβολίων κατά της Covid-19 θα μπορούσαν να επισπεύσουν τη διαδικασία.

 

Related posts

Έρευνα: Τι τρώμε καθημερινά οι Έλληνες σήμερα;

Newsroom

Σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου με «click in shop» στις 18 Ιανουαρίου

ΑΙΓΑΙΟ SOS- Aπό 15 Νοεμβρίου στους κινηματογράφους από την ODEON.

Newsroom