ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Αποδράσεις

Χειμερινή απόδραση: Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο είναι ένας από τους ομορφότερους προορισμούς χειμερινής απόδρασης για μικρούς και μεγάλους.

 

Το χιονοδρομικό του Πηλίου δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο (ΕΟΣ) Βόλου το 1967, ενω από το 1997 τη διαχείριση του κέντρου έχει αναλάβει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας (ANEM).  Οι αγριολεύκες που περιβάλλουν τη περιοχή χάρισαν στο χιονοδρομικό κέντρο το σπάνιο όνομά τους.

 

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου «Αγριόλευκες» απέχει 2 χλμ. από τον οικισμό των Χανίων Πηλίου και 27 χλμ. από το Βόλο.  Βρίσκεται στο βουνό του Πηλίου σε υψόμετρο 1471 μ., υψόμετρο το οποίο καθίσταται εκπληκτικά χαμηλό για χιονοδρομικό κέντρο με αποτέλεσμα να του προσδίδει ιδιαιτερότητες όσον αφορά την χιονόπτωση, τη μορφολογία του εδάφους αλλά και το κλίμα.

Υπάρχουν 5 πίστες συνολικού μήκους 15χλμ:

  • 4 κύριες πίστες για σκι καταβάσεων εγκεκριμένες από τη Διεθνή Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS)
  • 1 πίστα δρόμου αντοχής (Lang-Lauf), μήκους 5 χλμ., μοναδική για το φυσικό της περιβάλλον, καθώς η κατάβαση γίνεται ανάμεσα σε οξιές, αγριόλευκες, καστανιές που στολίζουν το τοπίο που έχει θέα στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Αν και δεν βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο για χιονοδρομικό κέντρο, οι «Αγριόλευκες» ντύνονται πάντα στα λευκά κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει 3 χώρους στάθμευσης για περισσότερα από 800 αυτοκίνητα, καταφύγιο, αναψυκτήριο, εστιατόριο, ενοικιάσεις – πωλήσεις εξοπλισμού ειδών ski & snowboard και φυσικά ιατρείο.  Επιπροσθέτως απο το χώρο δεν λείπει σχολή εκμάθησης σκι και snowboard με ειδικά τμήματα για παιδιά 3 χρονών και άνω από έμπειρους παιδαγωγούς δασκάλους.

Ακόμα και αν δεν είστε λάτρεις του σκι, η ανάβαση για μια βόλτα στο λευκοντυμένο βουνό θα σας αναζωογονήσει.  Έπειτα ένα ζεστό ρόφημα θα σας περιμένει στο σαλέ, για να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και την ζεστή ατμόσφαιρα που απλόχερα ξεδιπλώνεται μπροστά σας.  Το παραδοσιακό σαλέ προσφέρει ποικιλία από καφέδες, σοκολάτες και άλλα ζεστά ροφήματα, μαζί με παραδοσιακές λιχουδιές.

Πολλοί σκιέρ (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) επιλέγουν το χιονοδρομικό κέντρο για τη διαμονή τους.  Συστήνεται για όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα για τους λάτρεις του χιονιού και της φύσης.  Οι τιμές είναι ελκυστικές και οι προσφερόμενες υπηρεσίες βγαλμένες μέσα από ζεστές καρδιές.

Οι «Αγριόλευκες» αποτελούν ένα μεγάλο «μπαλκόνι» με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, ίσως το μοναδικό χιονοδρομικό στον κόσμο που βρίσκεται τόσο κοντά στη θάλασσα.  Επιπλέον, το χιονοδρομικό κέντρο προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις νυχτερινού σκι, που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ, αφού είναι από τα πρώτα χιονοδρομικά που καθιέρωσαν το νυχτερινό σκι στη χώρα μας.

 

Μαρία Παραρά

 

Related posts

Ερμιόνη: O ιδανικός προορισμός για κοντινές αποδράσεις από την πόλη

Newsroom

Εξερευνώντας τα μυθικά χωριά του Ολύμπου

Ζάρακες: Ένα γραφικό χωριό στη Νότια Ευβοια

Newsroom