Greekaffair.gr: Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης
Συνταγές

Ζυμαρικά με Σολομό και Λάιμ: Εύκολη δροσερή συνταγή

Ζυμαρικά με Σολομό και Λάιμ: Ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο με υπέροχα αρώματα μεσογείου!

 

Ζυμαρικά, ζουμερά και ζεστά, με σολομό και λάιμ: Η φρεσκάδα του λάιμ αγκαλιάζει τον πλούσιο σολομό, ενώ ο άνηθος προσθέτει αρωματική γλύκα, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση, ισορροπία και μεσογειακή φινέτσα. Ιδανικό για ένα γρήγορο αλλά εντυπωσιακό γεύμα που ξυπνά τις αισθήσεις.

 

Υλικά για  με το Σολομό

  • 500 γρ. σπαγγέτι ή τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

  • 250 γρ. φρέσκο σολομό (χωρίς δέρμα και κόκκαλα)

  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

  • Ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ

  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης

  • 100–150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στα 4

  • 100 γρ. τυρί κρέμα

  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι

  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, αφήνοντάς τα 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία, ώστε να μείνουν al dente. Κρατάμε λίγο από το νερό του βρασμού για να δέσουμε μετά τη σάλτσα και σουρώνουμε τα ζυμαρικά, ραντίζοντάς τα με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Ο σολομός κόβεται σε φέτες περίπου 2 εκατοστών και ανακατεύεται με λίγο ελαιόλαδο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τον σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει ένα όμορφο χρώμα και να «σφίξει» ελαφρώς, και μετά τον αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 1–2 λεπτά, ξύνοντας τον πάτο με μια ξύλινη κουτάλα για να πάρουμε όλη τη γεύση.

Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λάιμ και αφήνουμε τη σάλτσα να μυρίσει φρεσκάδα, πριν προσθέσουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο από το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για δύο λεπτά μέχρι να δέσει.

Ήρθε η στιγμή να προσθέσουμε τα ζυμαρικά  ανακατεύοντας απαλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη σάλτσα. Συνεχίζουμε με τα ντοματίνια και τον σολομό, ανακατεύοντας με προσοχή για να μην σπάσει ο σολομός. Τελειώνουμε τη σάλτσα προσθέτοντας το τυρί κρέμα και τον ψιλοκομμένο άνηθο, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει η σάλτσα βελούδινη και αρωματική.

Σερβίρουμε αμέσως, προσθέτοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο επιπλέον άνηθο ή ακόμα και λίγες σταγόνες ροζ πιπέρι για μια όμορφη γαρνιτούρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο αρωματικό, κρεμώδες και γεμάτο φρεσκάδα από το λάιμ, ιδανικό για κάθε περίσταση

Συμβουλές: Βράστε τα ζυμαρικά al dente και κρατήστε λίγο από το νερό τους. Σοτάρετε τον σολομό γρήγορα, για να μείνει ζουμερός. Προσθέστε το τυρί κρέμα στο τέλος, για να γίνει η σάλτσα βελούδινη. Χρησιμοποιήστε το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, για φρεσκάδα. Ανακατεύετε τον σολομό απαλά, για να μη σπάσει.

Related posts

Μελανούρια με ντομάτες στο φούρνο

Συνταγή για την τέλεια περπατόπιτα!

Φιλέτο Σολομού με Μέλι και Μπαλσάμικο

Αφήστε ένα σχόλιο